Nynäs Ångbryggeri

Bryggerivisning

Nynäshamns Ångbryggeri, Lövlundsvägen 2-4, Nynäshamn.


Våren 2016 gjorde vi ett uppskattat besök på Nynäshamns Ångbryggeri. Nu är det dags igen. Vi har ett antal nya medlemmar och några som inte hade möjlighet att vara med senast det begav sig. Förhoppningsvis har vi också ett flertal gamla medlemmar som gärna gör ett återbesök.


Bryggeriet har dessutom ett antal nya ölsorter som har tillkommit sedan sist. På sin hemsida skriver bryggeriet bl.a. följande:

I vår fina visningspub får ni smaka på de flesta av våra olika ölsorter beroende på säsong – allt från härliga ”Bedarö Bitter” och traditionella ”Landsort Lager”, till den sammetslena ”Sotholmen Stout” och humlearomatiska ”Ålö Ale”. Har man riktig tur kan det också finnas specialbrygder som endast finns i begränsad upplaga. Vi berättar vår spännande historia om hur bryggeriet kom till och vad som hänt på vägen från entusiastiska hembryggare till drivna hantverksbryggare. Ni får lukta på humle och smaka på malt och se hur vi brygger vår öl – från maltkross till flaskfyllning. I jäs- och lagringsrummet ser ni hur vi lagrar ölen i väntan på tappning på flaska eller fat. Njut sedan av den goda bryggarbrickan tillsammans med vår öl. Om vädret tillåter kan man även göra det på vår härliga terrass.


Till bryggeriet tar man lämpligen pendeltåg till Nynäshamn och kliver av vid slutstationen. Därefter är det en promenad på ca 300 meter till Lövlundsvägen 2-4. När anmälningstiden har gått ut återkommer vi med förslag på lämplig tågavgång så de som vill kan gå i samlad tropp till bryggeriet.


Evenemanget tar 2-2,5 tim plus restiden fram och åter till Nynäshamn.

Kostnad 300 kr för medlem och 515 kr för medföljande. OBS det är åldersgräns på 20 år. I priset ingår den ovan nämnda ”bryggeribrickan” ölprovningen samt bryggerivisningen. Resan till Nynäshamn fram och tillbaka får var och en bekosta själv.


Anmälan till Torsten Nilsson senast fredag den 26 april: stentorsten@gmail.comeller tel: 0708 81 96 80.